Novi Sad
15.06.2013.
08:58
Početom jula Jugoalat bi mogao da pokrene proizvodnju, pošto je Vrhovni kasacioni sud odbio žalbe nekoliko poverilaca koji su bili protiv reorganizacije nakada poznate fabrike alata.
  • Više me ništa ne čudi

    17.06.2013 06:17
    Smejurija od zemlje!
    Jugoaat NEMA više ni alata ni materijala ni opreme sa čim bi mogao da radi!

    Ovo je samo LUKAVI POTEZ novog vlasnika kako bi "zakonski" izbegao da isplati dugovanja(neisplaćene zarade + doprinosi za penziono)nama oko 200 bivših zaposlenih koji smo tužili firmu,DOBILI sudski spor(!)a onda je neko iz vlasti umešao svoje lepljive prstiće i od propalog preduzeća,katastrofalno privatizovanog,napravio preko noći PREDUZEĆE KOJE OBEĆAVA!

    PS.Koilko smo smešna država pokazuje i to da je Sud ,nama koji smo dobili parnicu protiv vlasnika Jugoalata,odredio da mi platimo SUDSKE TROŠKOVE!!!
  • Branimir Rakić

    15.06.2013 18:30
    Koga zamajavate?
    Ovakve vesti zaista vredjaju zdrav razum.Da li će tim tzv.planom reorganizacije biti izmirene obaveze prema radnicima, pre svega.
    Ne rešavaju se tako krupni problemi planovima reorganizacije(šta se to reorganizuje, kad ništa nije ni organizovano), nego ozbiljnim poslovnim projektima. Ta brojka od 185 radnika na platnom spisku, možda bi zadovoljila potrebe obavljanja poslova za stvaranje uslova za organizovanje proizvodnje(komercijala, kontrola kvaliteta, konstrukcija, tehnologija,održavanje,razvoj,prateće službe,proizvodne i neproizvodne, itd.itd.). Odavde tek počinje priča o proizvodnji, broju potrebnih radnika, stručnosti itd.
    Kao novinari istraživači u 021, bilo bi uputno da udjete u tu fabriku i potražite bar neke konkretne odgovore na najbitnija pitanja. JUGOLAT zaista nije tema za sudove, osim kada se radi o obeštećenu zaposlenih,akcionara i poverilaca.
  • novosadjan

    15.06.2013 16:40
    ovi prodaju robu a jos nisu ni poceli da rade posle ce biti nismo uspeli da se probijemo zbog nelojalne konkurencije koja je jeftinija i isporucuje odma robu a ne ko zna kad
  • bivsi

    15.06.2013 11:41
    @jugoalat
    Nazalost ,u ovoj zemlji najbolje prolaze bleferi i prodavci magle.
    Nareceni gospodin "vlasnik" nije nikada imao prilike da se upozna ni sa "p" od proizvodnje alata.
  • Deleteboy

    15.06.2013 10:36
    a sta bi pravili? Mozda da gaje pecurke po halama. Duguju se plate, komunalije, struja i porezi. Masine su ne zastarele (ako nisu sve vec pokradene) vec nisu ni ispravne itd itd.. Djabe vam presuda, mozete samo da se obrisete sa njom.
  • Marko

    15.06.2013 09:08
    Neka prvo isplati mom tati sve zapostale plate!Iz 90 ih...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna